Εσπασαν νεύρα και... δάχτυλα!


Εκτός από νεύρα, στη Βουλή σπάνε πλέον και... δάχτυλα! Το άνευ προηγουμένου περιστατικό συνέβη στη χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής, όπου εν μέσω κραυγών για «εγκάθετους» και «υπόθαλψη εγκληματία», ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος υπέστη κάταγμα «δεξιάς άκρας χειρός» από το χτύπημα του χεριού του στο έδρανο!

Ο...
αυτοτραυματισμός του βουλευτή επιβεβαιώνει όλους όσοι προέβλεπαν ότι η ατμόσφαιρα στην Προανακριτική θα φτάσει πολύ σύντομα σε οριακό σημείο...
«Είσαι εγκάθετος!»
Ολα ξεκίνησαν, όταν, με το τέλος της κατάθεσης του πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτη, αργά χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρ. Μαρκογιαννάκης έλυσε τη συνεδρίαση. Τόσο ο Β. Καπερνάρος όσο και η Ζ. Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκαν και του ζήτησαν να τους επιτρέψει να υποβάλουν άλλη μία ερώτηση στον μάρτυρα.
Ωστόσο, ο Β. Καπερνάρος, σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής, δεν περιορίστηκε στη μία ερώτηση, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου, ο οποίος και είπε ότι δεν επιτρέπει άλλες ερωτήσεις. Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, με τον Χρ. Μαρκογιαννάκη να δέχεται μομφές του τύπου «είσαι εγκάθετος!» και «αυτό είναι συγκάλυψη!», και με τον Β. Καπερνάρο να χτυπάει το δεξί του χέρι στο έδρανο, ώσπου έσπασε (το χέρι...).
Εκτός ορίων
Ηταν τόσο φορτισμένη η ατμόσφαιρα, ώστε όταν ο Η. Πλασκοβίτης σηκώθηκε να φύγει, η Ζ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να του είπε: «Μη φεύγετε, είναι παράνομο, θα υποστείτε τις συνέπειες...»! Μάλιστα, κατηγόρησε τον Χρ. Μαρκογιαννάκη για «υπόθαλψη εγκληματία και συγκάλυψη», προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος της είπε: «Εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως πρόεδρο λαϊκού δικαστηρίου, να σφάζετε κόσμο, όπως και τότε...».
«Θα πάθω εγκεφαλικό!»
Αργότερα, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρ. Μαρκογιαννάκης έλεγε ότι «με αυτά που γίνονται ή θα πάθω εγκεφαλικό ή θα τρελαθώ με αυτούς που έχω μπλέξει!». Ο ίδιος φέρεται, μέσα στον γενικό χαμό που επικράτησε στην Επιτροπή, να απευθύνθηκε στους διαμαρτυρόμενους βουλευτές διερωτώμενος: «Τι θέλετε τέλος πάντων να κάνουμε στους μάρτυρες, να τους περάσουμε από φάλαγγα;».
Σημειωτέον ότι αργά το απόγευμα ο Β. Καπερνάρος εμφανίστηκε στη Βουλή με νάρθηκα στο χέρι, για να λάβει μέρος στην απογευματινή συνεδρίαση. Δήλωσε μάλιστα ότι το κάταγμα που υπέστη είναι, λέει, «χτύπημα στους θεσμούς»!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου