Το νέο Μνημόνιο είναι εδώ- Συνεχίζεται το μαρτύριο!

Τη διατήρηση του ειδικού τέλους, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της...
ΔΕΗ και το 2014, σε περίπτωση που δεν διασφαλίζονται τα προσδοκώμενα έσοδα με την πρόταση της κυβέρνησης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα αξιολογηθεί από την τρόικα το Σεπτέμβριο, προβλέπει μεταξύ άλλων το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το τελικό κείμενο του οποίου παρουσιάζει η Καθημερινή.

Σε αυτό καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει ή και να καταργήσει το φόρο μεταβίβασης ακινήτων.
Για την κινητικότητα επαναβεβαιώνονται οι στόχοι για 4.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου, 15.000 συνολικά ως το Δεκέμβριο του 2014, ενώ επαναλαμβάνεται και η δέσμευση για 12.500 διαθεσιμότητες ως το τέλος του 2013 και άλλες τόσες μέχρι το 2014. Ορίζεται ακόμα σε ποιες περιπτώσεις αποχωρήσεων θα προσλαμβάνεται αντίστοιχος αριθμός υπαλλήλων.
Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες, ορίζεται ότι η Eurobank θα πωληθεί σε διεθνή στρατηγικό επενδυτή. Προβλέπεται επίσης η αποκρατικοποίηση λιμανιών, η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. 

Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει καταρτίσει λεπτομερή λίστα φαρμακευτικών προϊόντων, που θα μπορούν να πωλούνται εκτός φαρμακείων. 


Τέλος ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία, λιμάνια αλλά και ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ είναι στην κορυφή του καταλόγου των αποκρατικοποιήσεων.

Παράλληλα η χώρα δεσμεύεται σε νέο κύμα ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων. Στο πλαίσιο αυτό έρχεται απελευθέρωση στα ΚΤΕΛ, αλλά και στην αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Στο μεταξύ, περαιτέρω βελτίωση της ελαστικότητας στην αγορά εργασίας, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε αγορές υπηρεσιών και αγαθών, καθώς και βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, συστήνει ως άμεσες προτεραιότητες για την Ελλάδα το ΔΝΤ σε έκθεση του για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Επίσης συστήνει τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων καθώς και τη λήψη επιπλέον μέτρων για τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου