Ελ. Αρβανιτάκη: Πραγματικά, δεν αναγνωρίζω τον τόπο μου

Ποια είναι τα συναισθήματα σας για την τροπή, που έχουν πάρει
τα πράγματα στη χώρα μας;

"Πραγματικά, δεν αναγνωρίζω τον τόπο μου. Δεν αναγνωρίζω τις συνθήκες, μέσα στις οποίες ζούμε. Δεν αναγνωρίζω τις αντιδράσεις μας. Αισθάνομαι ακόμα ότι ψάχνω να βρω το καινούριο κοινωνικό μας περίγραμμα. Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά. Σίγουρα, κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Σίγουρα, πρέπει να οδηγηθούμε σε κάποια άλλη συμπεριφορά και στην προσωπική, αλλά και στην κοινωνική μας ζωή. Βιώνοντας, όμως, τελευταία κινήσεις, οι οποίες έχουν έναν απολυταρχικό χαρακτήρα και μια σχεδόν εξωκοινοβουλευτική συμπεριφορά, τρομάζω.

Όλη η Ευρώπη περνάει αυτήν τη στιγμή μια μεγάλη κρίση. Εδώ, προσπαθούμε όλοι να σώσουμε ό,τι υγιές υπάρχει στη χώρα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιδίωξή μας πρέπει να είναι η δημιουργία ενός κράτους δικαίου, ενός κράτους που να σκέφτεται τον πολίτη του, να τον τιμά και να τον προστατεύει."

Υπάρχει χώρος για αισιοδοξία;


"Το αν μπορεί κανείς να βρίσκει αισιοδοξία είναι τόσο πολιτικό, όσο και προσωπικό θέμα. Ανάλογα με το τι περνάει κανείς, μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξος ή όχι. Ένας άνθρωπος, ας πούμε, που αντιμετωπίζει βιοποριστικά προβλήματα, πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι; Γενικότερα, βλέποντάς το, αυτό που εύχομαι είναι η χώρα να βαδίσει προς μια δικαιότερη κοινωνία, προς έναν κοινωνικό και αξιοκρατικό δρόμο. Αυτές είναι οι μόνες ευχές, που μπορώ να κάνω."
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου