1ος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι νίκησε

Πρώτος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι «η "αναγέννηση"
νίκησε απέναντι
στην... καταστροφή».

Επίσης η εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Μελίντα Μπρέγκου ανακοίνωσε την νίκη του κόμματος υπογραμμίζοντας πως «ο αλβανικός λαός αποφάσισε να συνεχίσουμε και να κυβερνήσουμε την χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός μιας σύγκρουσης με πολιτικά κίνητρα μεταξύ οπαδών του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και της αντιπολίτευσης στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ δεκάδες μικροεπεισόδια στα εκλογικά κεντρα και επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων των ΜΜΕ στιγμάτισαν την εκλογική διαδικασία.

Τις εκλογές αυτές παρακολουθούν από κοντά πάνω από 9000 παρατηρητές απο τους οποίους περίπου 1000 ξένοι, ενώ μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1990, τα εκλογικά αποτελέσματα αμφισβητούνται συστηματικά.

Παράλληλα, ανώτεροι αξιωματούχοι από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα (το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα) αλληλοκατηγορούνται για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου