Πέθανε ο δημιουργός της «Αυτοκρατορίας των Αισθήσεων», Ναγκίσα Οσιμα.

Πέθανε σε ηλία 80 ετών ο ιάπωνας σκηνοθέτης, Ναγκίσα Οσιμα, δημιουργός μερικών από των πιο γνωστών ταινιών της Εβδομης Τέχνης όπως «Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων», «Η Αυτοκρατορία του Πάθους» και το «Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λόρενς». Ο θάνατός του στη Φουτσιβάβα της Ιαπωνίας, οφείλεται σε πνευμονία.
Με την «Αυτοκρατορία των Αισθήσεων»(Αi no korida) το 1976 ο ιάπωνας σκηνοθέτης πάντρεψε το πολιτικό με το ερωτικό και η ταινία απετέλεσε ορόσημο στην σύζευξη της πορνογραφίας με το καλλιτεχνικό σινεμά. Η ταινία είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 1976 προκαλώντας αίσθηση, για να ακολουθήσουν άλλες δύο πρεμιέρες του σε φεστιβάλ των ΗΠΑ (Σικάγο και Νέα Υόρκη) την ίδια χρονιά.
Ακριβώς λόγω των εξαιρετικά τολμηρών - αν και καλλιτεχνικά και αισθητικά άψογων - ερωτικών σκηνών του, το φιλμ του οσιμα άργησε να προβληθεί στις χώρες της Δύσης, με συνέπεια σε πολλές να προλάβει να κάνει «καριέρα» πρώτα ως βιντεοκασέτα.  
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου