Διατάχθηκε η σύλληψη του πρωθυπουργού του Πακιστάν για διαφθορά.

Τη σύλληψη του Πακιστανού πρωθυπουργού, Ραζά Περβέζ Ασράφ, διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο, στο πλαίσιο υπόθεσης διαφθοράς που σχετίζεται με δημόσια έργα στον τομέα ενέργειας.
Στην υπόθεση κατηγορούνται άλλα 16 άτομα, των οποίων επίσης διατάχθηκε η σύλληψη όπως σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Η αιφνιδιαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συμπίπτει με την «πορεία προς το Ισλαμαμπάντ» που είχε διοργανώσει ισλαμιστής ιερωμένος σήμερα το πρωί ζητώντας την απομάκρυνση της κυβέρνησης και την εγκαθίδρυση επίσημης μεταβατικής κυβέρνησης του στρατού εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Ο Περβέζ Ασράφ κατηγορείται για δωροδοκία όταν ενέκρινε ενεργειακά έργα ως ο αρμόδιος υπουργός, το 2010. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία ενώ αναλυτές υποστηρίζουν ότι η δικαστική αυτή απόφαση δεν αναμένεται να οδηγήσει στην άμεση αποπομπή του.

Πάντως, η θητεία του στο υπουργείο αμαυρώθηκε από διάφορες καταγγελίες για παρατυπίες. Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε στις Αρχές προθεσμία 24 ωρών για τη σύλληψη του πρωθυπουργού και 16 άλλων ατόμων. Μετά την ανακοίνωση της εξέλιξης αυτής, το χρηματιστήριο του Πακιστάν κατέγραψε πτώση σχεδόν 3%, γεγονός που υποδηλώνει το κλίμα ανησυχίας για την πολιτική αναταραχή.
Με άλλα λόγια,η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι χειρότερη και από το Πακιστάν.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου