Τραγικό.Σχεδόν τα μισά από τα τρόφιμα που παράγονται παγκοσμίως, δηλαδή περίπου δύο δισεκατομμύρια τόνοι, πετιούνται στα σκουπίδια, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.
Συγκεκριμένα το 30% με 50% των τεσσάρων δισεκατομμυρίων τόνων τροφίμων που παράγονται ετησίως δεν καταναλώνεται ποτέ. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό είναι πλησιέστερα στο 50% κάθε χρόνο.
Το Ίδρυμα Μηχανολόγων Μηχανικών επισημαίνει στην έκθεσή του ότι το φαινόμενο οφείλεται στις άσχημες συνθήκες συντήρησης σε πολλές περιπτώσεις, στις αυστηρές ημερομηνίες λήξης, στις μαζικές προσφορές προϊόντων από καταστήματα λιανικής και στη σχολαστικότητα των καταναλωτών.Η έρευνα βρήκε επίσης ότι το 30% των λαχανικών στη Βρετανία δεν καταλήγει στα καταστήματα λόγω της εμφάνισής τους.
Συγκεκριμένα το 30% με 50% των τεσσάρων δισεκατομμυρίων τόνων τροφίμων που παράγονται ετησίως δεν καταναλώνεται ποτέ. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό είναι πλησιέστερα στο 50% κάθε χρόνο.
Το Ίδρυμα Μηχανολόγων Μηχανικών επισημαίνει στην έκθεσή του ότι το φαινόμενο οφείλεται στις άσχημες συνθήκες συντήρησης σε πολλές περιπτώσεις, στις αυστηρές ημερομηνίες λήξης, στις μαζικές προσφορές προϊόντων από καταστήματα λιανικής και στη σχολαστικότητα των καταναλωτών.Η έρευνα βρήκε επίσης ότι το 30% των λαχανικών στη Βρετανία δεν καταλήγει στα καταστήματα λόγω της εμφάνισής τους.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου