Σφαίρα από Καλάσνικοφ στο γραφείο Σαμαρά

Γάζωσαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της ΝΔ - Σφαίρα στο γραφείο ΣαμαράΟπλισμένοι με καλάσνικοφ, οι δράστες της επίθεσης σταμάτησαν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, κάθετη στη Συγγρού, και άνοιξαν πυρ «γαζώνοντας» την πλευρά του κτιρίου που βλέπει προς Φάληρο.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν
τραυματισμοί.
Εκείνη την ώρα μέσα στα γραφεία βρίσκονταν μόνο άνθρωποι της ασφάλειας του κτιρίου
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο δράστες επέβαιναν σε μηχανή και αφού στάθμευσαν στο πλάι του κτιρίου, ένας από αυτούς κατέβηκε από τη μηχανή, πυροβόλησε και στη συνέχεια διέφυγε με τον συνεργό του.
Ωστόσο, στις 9.00 το πρωί έγινε γνωστό ότι στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα μισοκαμμένο αυτοκίνητο το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.
Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί προχθες από την περιοχή της Μεταμόρφωσης και σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα της αντιτρομοκρατικής οι χρόνοι ταιριάζουν όπως και οι περιγραφές από μάρτυρες.
Το κλεμμένο ΙΧ είναι μάρκας Toyota Auris, γκρι χρώματος και μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Πιθανολογείται ότι στόχος των πυρών ήταν η πινακίδα με το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας που είναι αναρτημένη στο κτίριο.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν επί τόπου δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και της αντιτρομοκρατικής, οι οποίες απέκλεισαν τον χώρο.

Τα ευρήματα
Γάζωσαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της ΝΔ - Σφαίρα στο γραφείο Σαμαρά

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από την μέχρι στιγμής έρευνα στο χώρο έχουν βρεθεί:
  • Μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά
  • Μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου
  • Εννέα κάλυκες Kαλάσνικοφ σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.
Απαντα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις.
Βολίδα διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του γραφείου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά

Βολίδα διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του γραφείου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Η περιοχή γύρω από τα γραφεία της ΝΔ έχει αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική ενώ συνεχίζεται η έρευνα στο κτίριο για να εντοπιστούν τυχόν σφαίρες και σε άλλα σημεία, πέραν του γραφείου του πρωθυπουργού.
Οργή και έκπληξη Σαμαρά
Για την επίθεση ενημερώθηκε άμεσα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επίσκεψη του οποίου στα γραφεία του κόμματος αναμένεται εντός της ημέρας.
Για εξαιρετικά επικίνδυνο συμβολισμό που είχε ως στόχο το γραφείο του πρωθυπουργού έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA"
«Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι δυο άτομα κατέβηκαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες από ένα αμάξι από την πλευρά της οδού Δοϊράνης, ρίξανε οκτώ ή εννιά σφαίρες, δεν θυμάμαι πόσους ακριβώς κάλυκες βρήκανε. Στόχος ήταν το γραφείο του προέδρου, μια σφαίρα έχει βρεθεί εκεί, η οποία μάλιστα έχει εξοστρακιστεί και στους δυο τοίχους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA.
Ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά ενώ ερωτηθείς πως αντέδρασε ο πρωθυπουργός στο άκουσμα της είδησης έκανε λόγο για «οργή πέρα από έκπληξη».
«Ακόμα και αν την θεωρήσετε συμβολική την σφαίρα για τον πρωθυπουργό είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος συμβολισμός. Από μια ματιά που έριξα είναι πολύ χοντρό το τζάμι, δεν γνωρίζω αν ήταν αλεξίσφαιρο», εξήγησε περαιτέρω.
πηγη mygreekblogspot
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου