4 σημάδια που δείχνουν εθισμό στο πορνό!


Παρόλο που υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα με τα οποία μπορεί να ανακαλύψεις ότι είσαι εξαρτημένος, απ’ ότι το πορνό, ο εθισμός στο πορνό είναι μια πραγματικότητα.
 Οι περισσότεροι άντρες πιθανόν και να αποδεχθούν μια εξάρτηση στο πορνό, κάνοντας πλάκα φυσικά! Όμως το πορνό μπορεί να γίνει μια σοβαρή εξάρτηση αντίστοιχη του αλκοόλ και της χρήσης ναρκωτικών. Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι μερικά εκατοντάδες ροζ βίντεο που έχεις αποθηκεύσει στο σκληρό σου θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη εθισμού στο πορνό ή εκείνη η ντάνα από τα «βρώμικα» περιοδικά από τη δεκαετία του 80 που έχεις στοιβάξει στο δωμάτιο σου. Ιδού λοιπόν 4 ενδείξεις που θα μπορούσαν –μεταξύ αστείου και σοβαρού- να αποτελούν ενδείξεις ενός… ροζ εθισμού.
1. Συλλέκτης πορνό. Ναι, το «βουνό» από τα ροζ περιοδικά που έχεις στοιβάξει είναι σημάδι εξάρτησης από το πορνό. Άλλωστε δεν υπάρχει κανείς προφανείς λόγος να κρατάς πορνοπεριοδικά το 2013. Μπορείς να έχει όσο πορνό θέλεις αν έχεις ένα laptop και μια σύνδεση Internet. Παρολ’ αυτά μπορεί να κάνεις ψηφιακή συλλογή ροζ ταινιών. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να περνάει ώρες χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναζήτησης για να κατεβάσει και να αποθηκεύσει πορνο βιντεάκια στο κομπιούτερ σου, υπάρχει πρόβλημα φίλε μου! Εθισμό στο πορνό υπάρχει και όταν αρχίζεις να γράφεσαι σε διάφορα πορνοσάιτ με συνδρομή.
2. Πορνό παντού και πάντα! Αν δεν μπορείς να ξεφύγεις από το πορνό, έστω και για λίγο, έχεις εθισμό στο πορνό. Αν έχεις πορνο βιντεάκια, και φωτογραφίες στο laptop, στο smartphone και παρόλ’ αυτά θέλεις να κουβαλάς μαζί σου ροζ περιοδικά και στην τσάντα σου, τότε πραγματικά ζήτησε για βοήθεια. Ένα άλλο σημάδι εξάρτησης είναι όταν το πορνό καταλαμβάνει όλο και περισσότερο κομμάτι από την ημέρα σου. Αναρωτήσου: Ποια είναι η σχέση σου με το πορνό. Αν τρως το χρόνο σου, μόνο τα Σαββατοκύριακα βλέποντας πορνό, τότε είσαι εντάξει. Αν όμως, βλέπεις τον χρόνο που περνάς βλέποντας πορνό να αυξάνεται μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα τότε είσαι εθισμένος.
3. Χωρίς νερό μπορώ, χωρίς πορνό, όχι. Αν βλέπεις τον εαυτό σου να αντικαθιστά τις φυσιολογικές του δραστηριότητες από το πορνό, έχεις πρόβλημα. Συνήθιζες να βγαίνεις με τους φίλους σου, αλλά τώρα κάνεις παρέα με το laptop. O εθισμός στο πορνό είναι όπως κάθε άλλη εξάρτηση. Αντικαθιστάς κομμάτια της προηγούμενης ζωής σου και σταδιακά, δεν μένει τίποτε άλλο από την εξάρτηση. Πας στη δουλειά σου αργά λόγω του ροζ εθισμού σου, δεν μπορείς να ξεκινήσεις την μέρα σου χωρίς να δεις κάποιο πορνό ή κρύβεσαι στο μπάνιο για να δεις στο smartphone κάποια ροζ βιντεάκια… όλα αυτά είναι σημάδια εξάρτησης.
4. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Αν, τυχαίνει, να χάνεις κάτι σοβαρό όπως μια δουλειά ή μια σχέση λόγω του εθισμού σου στο πορνό, και συνεχίζεις να αναζητάς το πορνό σαν καταφύγιο, τότε είσαι σίγορα εξαρτημένος. Ένας οποιοσδήποτε άλλος εξαρτημένος θα έκανε ακριβώς το ίδιο με την δική του εξάρτηση. Αυτό που κατέστρεψε την ζωή τους είναι αυτό στο οποίο βρίσκουν καταφυγή. Αν αντικαταστήσεις το πορνό, με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή τον τζόγο θα έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Ευτυχώς η εξάρτηση σου δεν είναι τόσο σοβαρή όσο οι παραπάνω εθισμοί. Να σε ρωτήσω τώρα κάτι; Μήπως όσο διαβάζεις αυτό το κείμενο έχεις ένα ή δύο ανοιχτά παράθυρα όπου βλέπεις πορνό… Μήπως να τα κλείσεις;
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου