Νέα 24ωρη απεργία το Σάββατο στο Μετρο.

Ταλαιπωρία για τρίτη συναπτή ημέρα θα υποστεί και το Σάββατο το επιβατικό κοινό, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.


Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό) Μάνθος Τσακός, είπε το πρωί στον ΣΚΑΪ ότι η απεργία διαρκείας είναι υπό εξέταση. 

Σημείωσε ότι το κεντρικό κομμάτι
 των διεκδικήσεων των εργαζομένων είναι το ενιαίο μισθολόγιο αλλά και η υποβάθμιση της εταιρείας και η μείωση του συγκοινωνιακού έργου. Στο ενδεχόμενο εισόδου ιδιώτη στην εταιρεία του Μετρό ο κ. Τσακός τόνισε ότι το εισιτήριο θα πάει στα 2 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πέρα από τους εργαζόμενους στο μέτρο απεργούν και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, αντιδρώντας επίσης στην ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Λόγω της απεργίας στα μέσα σταθερής τροχιάς παραμένει αυξημένη η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αποσαφήνισε πως «καμία ομάδα εργαζομένων δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης» και πως ο ψηφισμένος νόμος «θα πρέπει να εφαρμοσθεί».

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου