- 750γρ. κοτολέτες γαλοπούλας (χωρίς κόκκαλο)
- 1/4 φλυτζανιού αλεύρι
- 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ.γλυκού πιπέρι
- 5 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ.γλυκού θυμάρι
- 1/2 φλυτζάνι ζωμό κότας
- 2 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 8 ψιλές φέτες λεμόνι
- 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Απλώστε κάθε φιλέτο στον πάγκο της κουζίνας, ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και με το γουδοχέρι ή τον πλάστη χτυπήστε το μέχρι να έχει πάχος μισού εκατοστού.
- Σε μια πιατέλα αναμίξτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Πανάρετε τις κοτολέτες στο αλεύρι.
- Σε μεγάλο τηγάνι λιώστε το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τις μισές κοτολέτες και αφήστε τες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά να ψηθούν. Βγάλτε τες, διατηρήστε τες ζεστές σε μιά πιατέλα και με το υπόλοιπο βούτυρο τηγανίστε τις υπόλοιπες.
- Αφού τις βγάλετε κι αυτές, στο ίδιο τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι με το θυμάρι για 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κότας και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν τα ροδισμένα κομμάτια στο τηγάνι.
- Προσθέστε τώρα την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύοντας πάντα, βράζετε το μίγμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.
- Βάλτε τις κοτολέτες σε πιατέλα. Περιχύστε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το μαϊντανό. Γαρνίρετε με τα φετάκια λεμονιού.
Αγγέλα η Σαλονικιά.
Σημείωση: Το φαγητό τρώγεται ζεστό. Γι'αυτό φτιάξτε το μία ώρα περίπου πριν το δείπνο, ώστε να το σερβίρετε αμέσως.
Συνοδέψτε τις κοτολέτες με ένα ριζότο με λαχανικά ή με σπαγγετίνι. Ένα κρασί από τα προτεινόμενα δίπλα και μία σαλάτα πράσινη θα ήταν ό,τι πρέπει για μια τέτοια βραδιά!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου