Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Φιλετάκια γαλοπούλας με σάλτσα από κρέμα και λεμόνι

Υλικά:(σάς δίνω για 4 άτομα, μήπως καλέσετε κι ένα φιλικό σας ζευγάρι, μέρες που είναι)
  • 750γρ. κοτολέτες γαλοπούλας (χωρίς κόκκαλο)
  • 1/4 φλυτζανιού αλεύρι
  • 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ.γλυκού πιπέρι
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκού θυμάρι
  • 1/2 φλυτζάνι ζωμό κότας
  • 2 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 8 ψιλές φέτες λεμόνι
  • 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
  • Απλώστε κάθε φιλέτο στον πάγκο της κουζίνας, ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και με το γουδοχέρι ή τον πλάστη χτυπήστε το μέχρι να έχει πάχος μισού εκατοστού.
  • Σε μια πιατέλα αναμίξτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Πανάρετε τις κοτολέτες στο αλεύρι.
  • Σε μεγάλο τηγάνι λιώστε το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τις μισές κοτολέτες και αφήστε τες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά να ψηθούν. Βγάλτε τες, διατηρήστε τες ζεστές σε μιά πιατέλα και με το υπόλοιπο βούτυρο τηγανίστε τις υπόλοιπες.
  • Αφού τις βγάλετε κι αυτές, στο ίδιο τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι με το θυμάρι για 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κότας και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν τα ροδισμένα κομμάτια στο τηγάνι.
  • Προσθέστε τώρα την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύοντας πάντα, βράζετε το μίγμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.
  • Βάλτε τις κοτολέτες σε πιατέλα. Περιχύστε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το μαϊντανό. Γαρνίρετε με τα φετάκια λεμονιού.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές.
Αγγέλα η Σαλονικιά.
Σημείωση: Το φαγητό τρώγεται ζεστό. Γι'αυτό φτιάξτε το μία ώρα περίπου πριν το δείπνο, ώστε να το σερβίρετε αμέσως. 
Συνοδέψτε τις κοτολέτες με ένα ριζότο με λαχανικά ή με σπαγγετίνι. Ένα κρασί από τα προτεινόμενα δίπλα και μία σαλάτα πράσινη θα ήταν ό,τι πρέπει για μια τέτοια βραδιά!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου