Απεργία διαρκείας στις συγκοινωνίες.

Με απεργιακό μπαράζ που αναμένεται να εκδηλωθεί λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων απειλούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας...
Ειδικότερα, τα συνδικάτα των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ) αποφασίζουν το ένα μετά το άλλο να τραβήξουν χειρόφρενο διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, εάν δεν τροποποιηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των ΔΕΚΟ.

Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί τους, με τις διαδοχικές μισθολογικές περικοπές που έχουν γίνει στις αστικές συγκοινωνίες, στο πλαίσιο και της αναδιάρθρωσής τους, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη απολέσει το 40% των αποδοχών τους. 

Ηδη, το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να υπάρξει εξαίρεση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες από το ενιαίο μισθολόγιο, κάτι που ωστόσο δεν αποδέχεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων όμως προειδοποιούν ότι, εάν τελικά δεν εξαιρεθούν, θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, «αμέσως μόλις κλείσει ο κύκλος του διαλόγου με τα συναρμόδια υπουργεία».
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου