Από στρατιώτης στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ.

Πρωταγωνιστής στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ είναι ένας 52χρονος βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου, ο οποίος έγινε… γυναίκα και αγωνίζεται στη θέση «σέντερ».

Κάποτε, το ψηλό αυτό αγόρι κυνηγούσε τον στρατό του Σαντάμ Χουσεΐν στον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου. Μετά από περίπου μία 20ετία, εκείνος ο αρρενωπός πεζοναύτης, επέστρεψε στα γήπεδα του μπάσκετ με μία όμως λεπτομέρεια… Ως μία ώριμη κυρία ετών 52.

Πρόκειται για την (ή τον) Γκαμπριέλε Λούντβιγκ που είχε την επιθυμία να φοιτήσει εκ νέου στο κολέγιο και να πάρει επιτέλους το πτυχίο της και το έκανε πράξη. Το καλοκαίρι λοιπόν ολοκλήρωσε την αλλαγή φύλου και γράφτηκε στο «Mission College». Εκεί όχι απλά μπήκε στη διαδικασία της φοίτησης, αλλά είπε να παίξει και το μπασκετάκι της. Εννοείται πως το έκανε με τη γυναικεία ομάδα, όπου την αποδέχτηκαν ως πλήρες και αναντικατάστατο μέλος.

Η Γκαμπριέλε βέβαια περάνει σε ύψος περίπου 1,5 κεφάλι της συμπαίκτριες της και έχει μυικό σύστημα που θα ζήλευε και ο Σαμπόνις. Αυτές οι σωματικές λεπτομέρειες είναι που έχουν δημιουργήσει και αρκετές ενστάσεις στην τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως στους αντιπάλους που είναι μικρά κοριτσάκια.

«Εδώ παίζουν κοπελίτσες με γυναικείο σώμα. Δεν έχω πρόβλημα να παίξει μπάσκετ, αλλά ας μαζευτούν με άλλες δικές της και να κάνουν ξεχωριστή λίγκα», ήταν η ριζοσπαστική πρόταση του προπονητή ενός αντίπαλου κολεγίου.

Οι συμπαίκτριες πάντως της Γκαμπριέλε που είχε ξαναπαίξει μπάσκετ στο κολέγιο όταν ήταν 20 ετών και αγόρι, την αποδέχονται. Το ίδιο και η προπονήτρια, Κόρεϊ Καφεράτα που δηλώνει υπερήφανη για την ψηλότερη σέντερ του πρωταθλήματος.

πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου