Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία - Παγετός στα βόρεια

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα με τον υδράργυρο να συνεχίζει την καθοδική του πορεία. Βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία καθώς και χιόνια στα ορεινά καθώς και στις ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Στην Αττική θα σημειωθούν

λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον 2) έως 8 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία από -7 (μείον 7) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά. Βελτίωση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. λίγα χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην Κρήτη έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα οπού θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στην αρχή της ημέρας ισχυρές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική και νότια χώρα με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μονό αργά το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση. Παγετός το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου