Γιατί τελειώνει στις 21/12 το ημερολόγιο των Μάγια;

Θα τελειώσει ο κόσμος στις 21 Δεκεμβρίου;Έφτασε η ώρα να μάθουμε αν τα εσχατολογικά σενάρια που πυροδότησε το τέλος του ημερολογίου των Μάγια θα επαληθευτούν. Μέχρι τότε επιστήμονες δίνουν τη δική τους απάντηση...


Σύμφωνα με την συνεργάτιδα της NASA, Mitzi Adams, οι Μάγια πίστευαν στην κυκλικότητα του χρόνου και τον "χώριζαν" μέσω των ημερολογίων τους σε κύκλους μερικών χιλιάδων ετών. Το τωρινό ημερολόγιο τους ξεκίνησε να μετρά τις ημέρες από το 314 π.Χ.και είναι αυτό που τελειώνει στις 21 ή στις 23 Δεκεμβρίου.

Ο λόγος που δεν υπάρχει άλλο ημερολόγιο είναι γιατί τη γη τους "ανακάλυψαν" και κατέκτησαν οι Ισπανοί, πράγμα που οδήγησε στηνκαταστροφή του αρχαίου πολιτισμού. "Θα έκαναν αυτό που κάνουμε κι εμείς κάθε χρόνο. Δηλαδή θα έφτιαχναν ακόμη ένα ημερολόγιο" σημειώνει η κ. Άνταμς.

Οι επιστήμονες συμφωνούν. Ο κόσμος δεν θα τελειώσει σήμερα. Αυτό ωστόσο δεν πρέπει να μας εμποδίζει να ζούμε κάθε ημέρα σαν να ήταν η τελευταία.. 




Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου