Τούρτα σοκολατένια απόλαυση

Η συνταγη ειναι πολυ απλη, προσέχτε στην κρέμα ναναι πολυ παγωμενη η κρεμα γαλακτος αλλιως δεν θα γίνει σαντιγύ.

Τι χρειαζόμαστε:

Παντεσπάνι:
  • 1 ποτηρι φαριναπ
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 10 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
Κρέμα:
  • 500 μλ κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
Σιρόπι:
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 και 1/2 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. ουίσκι ή οποιοδήποτε ποτό σας αρέσει
Διακόσμηση:
  • 2 πακέτα πουράκια κομμένα στην μέση
  • τρούφα

Πως το κάνουμε:

  1. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι. Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη και βαζω τα υπολοιπα υλικά.
  2. Ψήνω στους 180 σε προθερμασμλενο φούρνο για 30 ΄.
  3. Βαζω ολα τα υλικα για σιροπι και τα αφηνω 3΄αφου παρει βράση. Το αφήνω να κρυώσει.
  4. Λιωνω κουβερτούρα σε μπεν μαρι με γαλα και μελι.
  5. Χτυπαω κρέμα σε σαντιγύ και τα ενώνω.
  6. Χωριζω παντεσαπανι στα 2 και βαζω το ενα στην πιατελα που θα στήσω τούρτα αφου εχω τοποθετήσει ενα τσέρκι 1 πόντο μεγαλύτερο από το παντεσπάνι.
  7. Σιροπιάζω, βαζω και τη  μιση κρέμα, παντεσπάνι σιροπιάζω και την υπόλοιπη κρέμα.
  8. Την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  9. Παίρνω πουράκια και βαζω στα πλαινά.
  10. Απο πάνω γράφω ότι θέλω ή βάζω και τρούφα.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment