Τι χρειαζόμαστε:
Παντεσπάνι:
- 1 ποτηρι φαριναπ
- 4 κ.σ. κακάο
- 10 κ.σ. ζάχαρη
- 4 αυγά
Κρέμα:
- 500 μλ κρέμα γάλακτος
- 400 γρ κουβερτούρα
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 φλ. φρέσκο γάλα
Σιρόπι:
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 και 1/2 φλ. νερό
- 2 κ.σ. ουίσκι ή οποιοδήποτε ποτό σας αρέσει
Διακόσμηση:
- 2 πακέτα πουράκια κομμένα στην μέση
- τρούφα
Πως το κάνουμε:
- Φτιάχνουμε το παντεσπάνι. Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη και βαζω τα υπολοιπα υλικά.
- Ψήνω στους 180 σε προθερμασμλενο φούρνο για 30 ΄.
- Βαζω ολα τα υλικα για σιροπι και τα αφηνω 3΄αφου παρει βράση. Το αφήνω να κρυώσει.
- Λιωνω κουβερτούρα σε μπεν μαρι με γαλα και μελι.
- Χτυπαω κρέμα σε σαντιγύ και τα ενώνω.
- Χωριζω παντεσαπανι στα 2 και βαζω το ενα στην πιατελα που θα στήσω τούρτα αφου εχω τοποθετήσει ενα τσέρκι 1 πόντο μεγαλύτερο από το παντεσπάνι.
- Σιροπιάζω, βαζω και τη μιση κρέμα, παντεσπάνι σιροπιάζω και την υπόλοιπη κρέμα.
- Την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
- Παίρνω πουράκια και βαζω στα πλαινά.
- Απο πάνω γράφω ότι θέλω ή βάζω και τρούφα.
Blogger Comment
Facebook Comment