New York Times: «Εξαντλείται η υπομονή του κόσμου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία»


10:08 μ.μ. Με τον κοινωνικό αναβρασμό στον ευρωπαϊκό Νότο (Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία) ασχολείται άρθρο γνώμης στους New York Times,  το οποίο κατακρίνει έντονα τις γερμανικές συνταγές λιτότητας.

Στο άρθρο με τίτλο «Ισπανικές διαδηλώσεις, γερμανικές συνταγές» αναφέρεται ότι η υπομονή του κόσμου εξαντλείται εξαιτίας των αποτυχημένων συνταγών λιτότητας που απαιτουν βερολίνο και Ε.Ε. και «δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να προβεί σε περικοπές υπηρεσιών και δαπανών χωρίς να διακινδυνεύσει κοινωνική αναταραχή και το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα και την Πορτογαλία».

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει αναφορά στη μεγάλη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις στηΛισαβόνα, τη Μαδρίτη και την Αθήνα, προσθέτοντας ότι οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Oι NY Times προσθέτουν ότι οι πολιτικές θα επιδεινώσουν τα επίπεδα ανεργίας και θα καταστρέψουν τα δίκτυα προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, την ώρα που αυτά χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

«Ο χρόνος εξαντλείται και μόνο μια απότομη αλλαγή στις οικονομικές πολιτικές μπορεί να σώσει τοευρώ» υπογραμμίζεται. 

Οι ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η επιστροφή της ευρωζώνης σε επίπεδο χρηματοπιστωτικής ρευστότητας θα απαιτήσει νέες προσπάθειες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, μέσω ελαστικότερων στόχων στον τομέα του προϋπολογισμού και όχι μέσω της σκληρής λιτότητας.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου