Υλικά (Σερβίρει 4)
- 250 γρ. αμύγδαλα ψημένα (ανάλατα)
- 2 κ. σούπας κακάο
- 2. κ. σούπας βούτυρο
- 1 -2 κ. σούπας μέλι
- βανίλια
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα (αφού πρώτα τα έχουμε ψήσει) και στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα καλά.
Μεταφέρουμε την πραλίνα μας σε ένα γυάλινο βάζο το οποίο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετό χρονικό διάστημα.
Η πραλίνα μας είναι έτοιμη για να συνοδεύσει ζεστό ψωμί, μπανάνα, γιαούρτι ή οτιδήποτε άλλο σκεφτούμε.
Σημειώσεις συνταγής
Η σπιτική πραλίνα αμυγδάλου μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό για κάποιο γλυκό ή τούρτα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου