Σε 2 δόσεις ο φόρος εισοδήματος

11:33 πμ. Σε δύο δόσεις θα κληθούν να πληρώσουν φέτος το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι, λόγω των συνεχών παρατάσεων των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, και τις αντίστοιχες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εκκαθάρισης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ενώ βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο, έχουν υποβληθεί μόλις 1,9 εκατομμύρια δηλώσεις(σε σύνολο περίπου 5,7 εκατομμυρίων δηλώσεων) και εκκαθαρίστηκαν 1,4 εκατομμύρια.

Ένας ακόμη παράγοντας, που δημιουργεί πρόβλημα με την επεξεργασία των δηλώσεων, είναι και η απόφαση πολλών φορολογουμένων να αναβάλουν για όσο το δυνατό πιο κοντά στη λήξη της προθεσμίας την υποβολή της δήλωσης, ώστε να μεταθέσουν για .αργότερα την πληρωμή των υπέρογκων φόρων που προκύπτουν από την εκκαθάριση.

Έτσι, τουλάχιστον 3 εκατομμύρια από τις υπόλοιπες 3,8 εκατομμύρια- μη υποβληθείσες μέχρι σήμερα - δηλώσεις θα κατατεθούν στα μέσα Ιουλίου, με συνέπεια η ΓΓΠΣ να μην προλαβαίνει να εκκαθαρίσει μεγάλο αριθμό δηλώσεων μέσα στον Ιούλιο. 

Δηλαδή, για πάνω από 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους, οι δηλώσεις θα εκκαθαριστούν από τον Αύγουστο και μετά, όπερ σημαίνει ότι τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια από αυτούς που θα λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα στο τελευταίο τετράμηνο του έτους, να υποχρεωθούν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους είτε σε 2 δόσεις είτε εφάπαξ.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου