Λάκης Γαβαλάς και αδερφή βγήκαν απο την φυλακή.


Αέρα ελευθερίας αναπνέουν και πάλι ο Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του Νότα. Οι δικαστικές αρχές έκαναν δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισής τους και αφού τακτοποίησαν τα χρέη τους, άνοιξαν οι πόρτες των κελιών τους.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 146.000 ευρώ, βγήκε τελικά από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατούνταν για χρέη. Την ίδια τύχη επιφύλαξαν οι δικαστικές αρχές στην αδελφή του Νότα Γαβαλά, η οποία ήταν προφυλακισμένη με την ίδια κατηγορία στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πριν εκδοθεί η διάταξη των ανακριτικών αρχών, που έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του 60χρονου εισαγωγέα επώνυμων ρούχων, τα δύο αδέλφια είχαν προχωρήσει σε εξόφληση των οφειλών τους, κάνοντας έτσι και το πρώτο βήμα για την αποφυλάκισή τους.

Στην προσφυγή, στην οποία ο διάσημος trendsetter ζητούσε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, τόνιζε ότι έχει γίνει ρύθμιση για τα επίμαχα χρέη, ενώ επαναλάμβανε ότι είναι γνωστό το μέρος όπου διαμένει κι ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Ο 60χρονος επιχειρηματίας, γνωστός -εκτός των άλλων- και για τις εκκεντρικές στιλιστικές του επιλογές, συνελήφθη συνολικά τρεις φορές. Τα μπλεξίματά του με τον νόμο άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχε συλληφθεί για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Στα τέλη Ιανουαρίου συνελήφθη δεύτερη φορά, στα γραφεία της εταιρείας του στο Κολωνάκι, καθώς οι συνολικές οφειλές του ανέρχονταν στα 7.597.233 ευρώ, ενώ πριν καλά-καλά προλάβει να χαρεί για το γεγονός ότι πέτυχε αναβολή της δίκης του για τις 9 Φεβρουαρίου, συνελήφθη και τρίτη φορά για μη απόδοση ΦΠΑ του έτους 2011, συνολικού ύψους 146.000 ευρώ.

Λίγες μέρες αργότερα κι ενώ ο γνωστός επιχειρηματίας ήταν ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου, συνελήφθη και η αδελφή του Νότα Γαβαλά. Η 50χρονη πήγε μόνη της στην Οικονομική Αστυνομία και παραδόθηκε για χρέη και υπέρογκες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 7.747.017,14 ευρώ. Η ίδια υπήρξε εντεταλμένη σύμβουλος δύο εταιρειών που είχαν ως δραστηριότητα τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, αλλά και την εισαγωγή ρούχων και ενδυμάτων.

Ως εντεταλμένη σύμβουλος εταιρείας διακόσμησης εσωτερικών χώρων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 απέδωσε ανακριβώς Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ποσού 145.500,23 ευρώ, ενώ κατά τη διαχειριστική περίοδο του πρώτου διμήνου του τρέχοντος έτους δεν απέδωσε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), ποσού 4.282,95 ευρώ. Επίσης εις βάρος της, ως εντεταλμένης σύμβουλου στη δεύτερη εταιρεία, έχουν βεβαιωθεί χρέη ύψους 7.597.233,96 ευρώ.

Προσερχόμενη στην 31η τακτική ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί, η 50χρονη είχε ισχυριστεί ότι προχώρησε σε ρύθμιση για την καταβολή του χρέους από τον ΦΠΑ, καταβάλλοντας και την πρώτη δόση, ενώ είχε επίσης επικαλεστεί ότι διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο και ότι παραδόθηκε μόνης της στις Αρχές.

Madata.gr
Espressonews.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου