Ένας χρόνος από την εξέγερση κατά του Καντάφι


Οι κάτοικοι της Βεγγάζης, του προπύργιου της εξέγερσης κατά του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, άρχισαν να γιορτάζουν από την Πέμπτη τον ένα χρόνο από την επανάσταση, οι επίσημοι εορτασμοί της οποίας θα γίνουν την Παρασκευή.
Εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη πλατεία της πόλης, εκτόξευσαν πυροτεχνήματα και φώναξαν συνθήματα κατά του Καντάφι, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν επαναστατικά τραγούδια.
Μικρά παιδιά, καθισμένα πάνω στα καπό αυτοκινήτων που κατευθύνονταν προς το στρατόπεδο της περιοχής --είχε καταληφθεί από τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης-- φώναζαν ρυθμικά "Αφανίστηκε ο Σγουρομάλλης", ένας σαρκαστικός υπαινιγμός για τον Καντάφι.
Η πρώτη επέτειος από την εξέγερση κατά του καθεστώτος του Καντάφι θα γιορταστεί επισήμως την Παρασκευή. Την Τετάρτη στη Βεγγάζη τιμήθηκε και η πρώτη διαδήλωση που είχε οργανωθεί στη χώρα, στις 15 Φεβρουαρίου 2011.
Στη διαδήλωση εκείνη συμμετείχαν κυρίως συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του 1996 στη φυλακή 'Αμπου Σλιμ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη του δικηγόρου τους, του Φάτχι Τάρμπελ. Σήμερα ο Τάρμπελ είναι υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου