Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια 20Χ15 εκατοστά περίπου. Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες.
Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια μετά από 30’’ με την βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
1) Τις μελώνουμε όπως τα μελομακάρονα και τις πασπαλίζουμε με καρύδι (αφού κρυώσουν τις μελώνουμε σε ζεστό σιρόπι)
2) Τις περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε καρύδια και κανέλα
Υλικά
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- ¾ κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 ½ φλ. αλεύρι περίπου (400 γραμ.)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
- Για το μέλωμα
- 500 γραμ. θυμαρίσιο μέλι
- 1 φλιτζάνι νερό
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου