Δεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. Πλάθω μικρά μπαλάκια (σε μέγεθος καρυδιού) και τα αραδειάζω σε λαμαρίνες. Ελαφρά κάνω σχέδια με πιρούνι και ψήνω για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 C αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.
Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3’. Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα. Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε φυστίκι ή καρύδι.
Υλικά
- 240γρ. σπορέλαιο
- 240 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κονιάκ
- 160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 κ.γ. κανέλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. Baking Powder
- Για το σιρόπι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- ½ λεμόνι (ακέρωτο)
- Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι
- ΠΗΓΉ: Argiro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου