Μάχη σε τρία πύρινα μέτωπα

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις φωτιές στην Αρεόπολη, στη Φωκίδα και στη Ζάκυνθο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να έχουν αντίπαλο και τον άνεμο.

Στο Κορακονήσι Ζακύνθου, όπου δασική έκταση απειλείται από τις φλόγες, επιχειρούν 19 πυροσβέστες με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων.

Στο Λαγκαδά Αρεόπολης επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

Στο Μαλανδρίνο Φωκίδας μάχη με τις φλόγες δίνουν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνει μέρος και ένα ελικόπτερο.

Για σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, το νότιο τμήμα της Εύβοιας, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

Σύλληψη για εμπρησμό

Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 38χρονος, που συνελήφθη την Τρίτη στη Ζάκυνθο, κατηγορούμενος για εμπρησμό.

Ο 38χρονος βρισκόταν με το αυτοκίνητο του στην περιοχή Αη-Λιάς, των Βολιμών, όπου από χθες το πρωί οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η παρουσία του κίνησε την υποψία των πυροσβεστών οι οποίοι στη συνέχεια ενημέρωσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν, επιχείρησαν να τον ελέγξουν, εκείνος όμως αυτός τράπηκε σε φυγή και ακολούθησε καταδίωξη. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν σε κοντινή απόσταση.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, μέσα στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*Ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας είκοσι πέντε λίτρων, χρώματος λευκού, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν υπολείμματα άγνωστου υγρού χρώματος μπλε.

*Ένα πλαστικό δοχείο στρογγυλό χρώματος λευκό, χωρητικότητας τριάντα λίτρων

8Ένα πριόνι μήκους σαράντα πέντε εκατοστών και τρία κουτάκια αλουμινίου.

Ο 38χρονος, καθώς και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, από την οποία διενεργείται η προανάκριση.

Στις 19.00 το απόγευμα της Τρίτης, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στις Βολίμες.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου