Νέο πανευρωπαϊκό ραντεβού των Αγανακτισμένων

Με το βλέμμα στραμμένο στο σημερινό 4ο πανευρωπαϊκό τους κάλεσμα, οι «Αγανακτισμένοι» γέμισαν και χτες την πλατεία, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

Το βράδυ του Σαββάτου, για 25 μέρα, έδωσαν ξανά δυναμικό παρών...
μπροστά στο Κοινοβούλιο, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική και προετοιμάζοντας τις κινητοποιήσεις για την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.


Κινητικότητα μέσα κι έξω από τη Βουλή
Την ώρα που έξω από τη Βουλή θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι «Αγανακτισμένοι», στο εξωτερικό του κτιρίου θα ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί του αιτήματος του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τους βουλευτές, μεταξύ του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με την ομιλία του πρωθυπουργού, και θα έχει 5ωρη διάρκεια. Σε αυτό το διάστημα αναμένεται -ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις- να κάνουν την πρώτη τους τοποθέτηση και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την κρίσιμη φανερή ονομαστική ψηφοφορία με τους βουλευτές να παρέχουν ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Από το άγαλμα του Λεωνίδα στον Άγνωστο Στρατιώτη
Από τη Σπάρτη έρχεται και το μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν πουλιέται, η Ευρώπη δεν μοιράζεται». Με μια συμβολική πορεία που προγραμματίζουν από τη Σπάρτη προς την Αθήνα, οι Αγανακτισμένοι της Σπάρτης λένε «Όχι στην αρπαγή της Ευρώπης».

Τα μέλη της ομάδας που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση θα ξεκινήσουν στις 8 το βράδυ από το άγαλμα του Λεωνίδα, μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, με στόχο να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου.

25 μέρες Αγανάκτησης
Χτες, εν αναμονή και της σημερινής 4ης πανευρωπαϊκής τους συνάντησης σε κεντρικές πλατείες πόλεων, οι Αγανακτισμένοι γέμισαν ξανά την πλατεία Συντάγματος. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία για να διαδηλώσει ειρηνικά, ενώ η Λ. Αμαλίας, από το ύψος της Ξενοφώντος, παρέμεινε κλειστή. «Ήρθε η ώρα να φύγετε απ’ τη χώρα» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε.


Στόχος τους για σήμερα είναι να γίνει μία ακόμα μεγαλοπρεπής συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Αλληλεγγύη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Οι συγκεντρώσεις βρίσκονται πια στην τέταρτη εβδομάδα τους, και η προσέλευση στη συνέλευση στο κάτω μέρος της πλατείας παραμένει δυναμική.
Η θεματική συνέλευση που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία είχε ως επίκεντρο την κοινωνική αλληλεγγύη προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Εξώδικο και στον Πύργο
Το Σάββατο, οι «Αγανακτισμένοι» του Πύργου -έπειτα από παρόμοιες κινήσεις και σε άλλες πόλεις- πραγματοποίησαν πορεία στα γραφεία των βουλευτών του νομού, παραδίδοντάς τους επιστολή και εξώδικο ώστε να μην υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο.


Συμπαράσταση από το γαλλικό Θέατρο του Ήλιου
Νωρίτερα το μεσημέρι, η ομάδα του Θεάτρου του Ήλιου της Αριάν Μούσκιν βρέθηκε στο Σύνταγμα δίνοντας μία μίνι αυθόρμητη «παράσταση-συμπαράσταση».


real.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου