ΠΡΟΣΟΧΗ: Ψεύτικο site της APPLE υποκλέπτει προσωπικά σας στοιχεία


Προσωπική εμπειρία. Σήμερα έλαβα ένα μήνυμα από την APPLE που με ενημέρωνε ότι πρέπει να διορθώσω τα στοιχεία του λογαριασμού που έχω στο "APPLEID". Αν και επιφυλακτικός λόγω πείρας με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο  άνοιξα το μήνυμα και πάτησα στο σύνδεσμο που με μετέφερε στον λογαριασμό του "APPLEID" μου. Το γραφικό περιβάλλον του συνδέσμου ήταν άριστο και στα επίπεδα της APPLE. Πριν όμως προχωρήσω διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για σύνεσμο της "APPLE" αλλά για σελίδα phishing που "ψάρευε" πληροφορίες.

Πατήστε πάνω στη φωτό για να δείτε όλες τις λεπτομέριες της ψεύτικης σελίδας


Παρακάτω σας αναφέρω τον ψεύτικο σύνδεσμο:
http://www.multimarcasconsorcios.com.br/components/com_contact/models/inscription/connect.htm

Πατήστε πάνω στη φωτό για να δείτε όλες τις λεπτομέριες του email


Τι είναι το Phishing?

Η πράξη αποστολής ενός e-mail σε ένα χρήστη ισχυριζόμενο ψευδώς ότι έρχεται από νόμιμη πηγή (πχ. από κάποια τράπεζα) ώστε να αποσπάσει προσωπικές πληροφορίες (πχ. προσωπικούς κωδικούς εισαγωγής στο Internet Banking) εκμεταλλευόμενο την άγνοια και την ευπιστία του χρήστη. Αφού ο χρήστης λάβει το συγκεκριμένο e-mail καθοδηγείται με τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό, σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα (πανομοιότυπη με την κανονική σελίδα) μέσω της οποίας του ζητείται να εισάγει ή να ενημερώσει τα προσωπικά του στοιχεία. Αυτά μπορεί να είναι κωδικοί πρόσβασης, αριθμοί πιστωτικών καρτών ή οτιδήποτε άλλο στοιχείο μπορεί να κριθεί ως προσωπικό δεδομένο ή ανήκει στην σφαίρα του ιδιωτικού απορρήτου. Προφανώς, το κακόβουλο site δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη αρχή ή την εταιρεία την οποία υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου