Χωρίς τέλος το δράμα ανήλικου ομήρου στις Η.Π.Α.

Για έκτη ημέρα συνεχίζεται η ομηρία ενός μικρού παιδιού, ηλικίας 5 ετών, το οποίο έπεσε θύμα απαγωγής από έναν 65χρονο άνδρα, συνταξιούχο οδηγό φορτηγού, την ώρα που επέβαινε σε σχολικό λεωφορείο σε πόλη της Αλαμπάμα στις Η.Π.Α., μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).


Ο Jimmy Lee Dykes κατηγορείται πως κρατάει φυλακισμένο το παιδί από την περασμένη Τρίτη μέσα σε υπόγειο καταφύγιο αγροτικής περιοχής κοντά στο Μίντλαντ Σίτι, χωρίς μέχρι στιγμής τα κίνητρα αυτής του της πράξης να έχουν γίνει γνωστά.

 Το καλό νέο είναι ότι ο διαπραγματευτής της Αστυνομίας είχε επικοινωνία την Κυριακή με τον 5χρονο, μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού, μήκους 30 μέτρων και διαμέτρου 10 εκατοστών, ο οποίος ξεκινάει από την επιφάνεια της γης και καταλήγει μέσα στην υπόγεια εγκατάσταση.
«Συνεχίζουμε να διατηρούμε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας όλο τα 24ωρο, κάθε φορά που θέλει να μιλήσει. Όλες αυτές τις ημέρες δεν έχει δει κανέναν. Κλαίει, ζητώντας τους γονείς του»,  Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε πως φέρει κάποια τραύματα», εξήγησε σε δηλώσεις του ο Wally Olson, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε πως το καταφύγιο βρίσκεται σε βάθος ενός μέτρου περίπου και διαθέτει ηλεκτρική θερμάστρα και κουβέρτες.
Περιμετρικά της αγροικίας, κάτω από την οποία βρίσκεται το κρησφύγετο, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ αρκετοί είναι οι κάτοικοι που έχουν σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Αρχές, μέλη της ομάδας διαπραγμάτευσης με τον απαγωγέα κατάφεραν να προμηθεύσουν το παιδί με ειδικά φάρμακα, καθώς φαίνεται πως ο 5χρονος πάσχει από το σύνδρομο Asperger (ένα είδος αυτισμού).





Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου