«Πειραματόζωα» των φαρμακοβιομηχανιών

Την απόσυρση από την αγορά του φαρμάκου κατά της ακμής Diane 35 και των γενοσήμων του, τα οποία παρασκευάζονται από το γερμανικό φαρμακευτικό κολοσσό
«Bayer» και χρησιμοποιούνταν και ως αντισυλληπτικά, ανακοίνωσε χτες η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας Φαρμάκων της Γαλλίας. Η απόφαση λήφθηκε μετά από τη δημοσιοποίηση έρευνας που συνδέει άμεσα το φάρμακο με τουλάχιστον τέσσερις θανάτους και 125 περιστατικά σοβαρότατων θρομβώσεων. Η υπόθεση αυτή έρχεται στην επιφάνεια σχεδόν ένα μήνα μετά από τη σειρά δικαστικών προσφυγών κατά του γερμανικού φαρμακευτικού κολοσσού της «Bayer» για αντισυλληπτικά της σκευάσματα, τα λεγόμενα αντισυλληπτικά 3ης και 4ης γενιάς, που, μετά από έρευνες, συνδέονται με σειρά θρομβώσεων και εγκεφαλικών, ακόμη και θανάτων, σε πολύ νεαρές γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν ενημερωθεί για τις παρενέργειες της χρήσης των συγκεκριμένων χαπιών, τα οποία, όμως, συνταγογραφούνταν με μεγάλη ευκολία.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου