Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή


Βροχές και καταιγίδες, αρχικώς στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με εξαίρεση τις Νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα, αναμένονται την Κυριακή.
Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν
χιονοπτώσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 6 έως 16 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά στα ανατολικά και νότια σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα στα ανατολικά πελάγη πολύ θυελλώδεις. Στο Βόρειο Ιόνιο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι, ενώ στο Νότιο Ιόνιο βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι, αλλά τις βραδινές ώρες θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από το απόγευμα πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι έντονα. Στους 18 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι, όμως το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου