Απεργούν σήμερα οι γιατροί - αύριο και μεθαύριο οι εφοριακοί.


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία, ενώ, αν έχεις δουλειά στην εφορία φρόντισε να την κάνεις εντός της ημέρας, καθώς αύριο και μεθαύριο απεργούν οι εφοριακοί. Στο μεταξύ, μέχρι την Παρασκευή συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Απεργούν γιατροί και εφοριακοί
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις μειώσεις μισθών και στην περικοπή δαπανών στην υγεία.
Κάνοντας λόγο για «μισθολογική εξόντωση των γιατρών» και «σύστημα υγείας που διαλύεται», η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε επίσης να απέχουν την Παρασκευή από τα καθήκοντά τους όλοι οι ειδικευόμενοιγιατροί.
Ρολά θα κατεβάσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εφορίες, μετά από σχετική απόφαση της ΠΟΕ – ΔΟΥ.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι εφοριακοί αντιδρούν στη συγχώνευση των ΔΟΥ και στημείωση των αποδοχών τους.
Συνεχίζονται οι καταλήψεις για τις λίστες
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτηρίων μέχρι την Παρασκευή, με στόχο να μην αποσταλούν στοιχεία υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ για την Παρασκευή προκηρύχθηκε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 μέχρι τις 19:00 για την απογευματινή βάρδια.
Την ίδια μέρα, στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 11:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου