Βρετανία: Ετοιμάζονται για… ή ετοιμάζουν διάσπαση του Ευρώ;

26/11/2011, 10:31 μμ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έχει δώσει εντολή στις πρεσβείες του στις χώρες της Ευρωζώνης, να έχουν έτοιμο σχέδιο για την παροχή βοήθειας σε υπηκόους της Βρετανίας, για την περίπτωση που καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα της κάθε χώρας – μέλους του Ευρώ. Επιπλέον, ζητείται να υπάρχει ετοιμότητα για την βοήθεια των Βρετανών πολιτών αν τυχόν ξεσπάσουν κοινωνικές εκρήξεις και βίαια επεισόδια.




Σχέδια έκτακτης ανάγκης ετοιμάζει το City του Λονδίνου και οι βρετανικές τράπεζες, για την αντιμετώπιση της κρίσης, σε περίπτωση που υπάρξει μη – συντεταγμένη διάσπασης της ζώνης του Ευρώ.

Τα συγκεκριμένα γεγονότα θα λέγαμε ότι αποτελούν την όψη του ίδιου νομίσματος. Είναι απολύτως λογικό ένα οργανωμένο κράτος να ετοιμάζει σχέδια δράσης για περιπτώσεις κρίσεων. Και η Βρετανία ως γνωστό, ζει και αναπνέει υπό τη λογική της «ασφάλειας» και της εφαρμογής σχεδίων διαφόρων εκτάκτων αναγκών.



Όμως, η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι αυτή που «λέει» ότι η δημοσιοποίηση ή «διαρροή» τέτοιων πράξεων, τη στιγμή που αποτελούν πάγια τακτική κρατών ή οργανισμών, είναι σαν να χτυπάει καμπανάκι κινδύνου, για ένα γεγονός για το οποίο φαίνεται ότι έχει ληφθεί τελική απόφαση. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ηθελημένα ή αθέλητα ένα φαύλο κύκλο που ανατροφοδοτεί τάσεις διάλυσης της Ευρωζώνης. Ειδικά όταν αυτά προέρχονται από μια χώρα σαν τη Βρετανία, που δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, χαμηλότερα κι από αυτά της Γερμανίας, λόγω του ότι ευρωπαϊκά κεφάλαια εισρέουν στο City υπό τον φόβο της κατάρρευσης…
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου