Όπως ανέφερε η κ. Φέκτερ, σε κάθε περίπτωση, οι υπουργοί Οικονομικών θα ακούσουν με προσοχή τις θέσεις, για παράδειγμα, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και οι ίδιοι θέλουν να γνωρίζουν αν η επόμενη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αξιολογείται διαφορετικά, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα ελεγχθεί προσεκτικά αν τηρούνται από τους Έλληνες οι όροι.
Ασκώντας έντονη κριτική στην ανακοίνωση από τον Έλληνα πρωθυπουργό της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σημείωσε πως η απόφαση αυτή έχει στόχο στην απαλλαγή του (πρωθυπουργού) από κομματικές πιέσεις, αλλά επίσης μπορεί να οδηγήσει σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας, κάτι που της προκαλεί μεγάλες ανησυχίες και πιθανόν να μην εξετάστηκε προσεκτικά το επόμενο βήμα.
Επισημαίνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης, που θα οδηγούσε σε «μεγάλη αποσταθεροποίηση» στην Ευρώπη, η κ. Φέκτερ τόνισε πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποτραπεί και όχι να επιταχυνθεί, μια χρεοκοπία της Ελλάδας.
Πρόσθεσε δε ότι την ερχόμενη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών θα επεξεργαστούν περαιτέρω τις αποφάσεις των πρόσφατων Συνόδων Κορυφής της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να αποκλίνουν από τις προθέσεις τους, λόγω πολιτικών ελιγμών στην Ελλάδα, όπως ένα "Ναι" ή ένα "Όχι" σε ένα δημοψήφισμα.
Οι υπουργοί θα πρέπει να επεξεργαστούν στις τεχνικές λεπτομέρειες, την ελαστικότητα του Μηχανισμού Διάσωσης του Ευρώ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η ίδια θεωρεί πως οι Έλληνες δεν θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τον «Οδικό χάρτη», εκτός εάν, όπως σημείωσε, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και της ΕΕ αποφασίσουν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, κάτι άλλο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου