Ζει με πλαστική καρδιά!

Ο Μάθιου Γκριν έγινε ο πρώτος Βρετάνος ασθενής που βγήκε χθες από το νοσοκομείο και του επιτράπηκε να πάει στο σπίτι του με μία πλαστική καρδιά!...




Ο 40χρονος πατέρας ενός παιδιού υπέφερε με πρόβλημα στην καρδιά και οι χειρουργοί του τοποθέτησαν ένα τεχνητό όργανο μέχρι να βρεθεί δότης.

Ο Γκριν μίλησε για την θαυματουργική επέμβαση των γιατρών στο Νοσοκομείο Papworth κοντά στο Κέιμπριτζ στην Αγγλία, που του έδωσαν την δυνατότητα να ζήσει.

«Είναι τόσο σπουδαίο που τώρα νοιώθω τόσο καλά και γεμάτος από ζωή», είπε ο 40χρονος Γκριν.
«Πριν από δύο χρόνια έκανα 15 χιλιόμετρα ποδήλατο για να πάω στην δουλειά μου αλλά όταν μπήκα στο νοσοκομείο δυσκολευόμουν να περπατήσω.
«Τώρα αισθάνομαι φανταστικά. Το σηματικότερο πράγμα είναι που πηγαίνω σπότο στην γυναίκα μου Τζιλ και τον 5χρονο γιου μου Ντίλαν, που θέλει τόσο πολύ πίσω τον πατέρα του.
«Αυτό το θαυματουργό κομμάτι της τεχνολογίας μου έδωσε πίσω τη ζωή μου.»


Για να λειτουργεί η πλαστική καρδιά ο Μάθιου πρέπει να κουβαλά μαζί του μία μικρή τσάντα, που του επιτρέπει να κινείται άνετα οπουδήποτε επιθυμεί. Το εντυπωσιακό της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι ότι ολόκληρη η καρδιά είναι τεχνητή και για πρώτη φορά στην Βρετανία ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του.

Κατά τη χθεσινή διάσκεψη Τύπου δημιουργήθηκε μία μικρή αναταραχή όταν ένας συναγερμός που είναι συνδεδεμένος με την πλαστική καρδιά έδειχνε πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Ο Μάθιου επισήμανε πως δεν γίνεται η σωστή λειτουργία όταν αγχώνεται. Ο συναγερμός σταμάτησε όταν ο Μάθιου έκανε διάλειμμα για να μειωθεί η αρτηριακή του πίεση.


Το εμφύτευμα, που ονομάζεται SynCardia Total, δεν είναι σχεδιασμένο για μακροχρόνια χρήση και διαρκεί τρία χρόνια, αλλά θα κρατήσει ζωντανό τον Μάθιου μέχρι ένας δότης καρδιάς βρεθεί για μεταμόσχευση.

Τα πλαστικά μοσχεύματα καρδιάς, είχαν επιτυχία στην Αμερική ενώ στην Αγγλία υπάρχουν 30 άνθρωποι που περιμένουν για μεταμόσχευση καρδιάς.
Share
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου