Από τους ιατρικούς συλλόγους η έκδοση άδειας άσκησης του επαγγέλματος

Ειδική διάταξη, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να δίνουν άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την Υγεία.

Σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Λοβέρδος συμφώνησε επίσης να αναβαθμιστούν τα πειθαρχικά όργανα των ιατρικών συλλόγων, κάτι το οποίο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, θα συμβάλει σημαντικά στην αυτοκάθαρση του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι εφόσον περάσουν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα ανοίξει ο δρόμος για τον πραγματικό ρόλο του ΙΣΑ, ο οποίος θα πρέπει να είναι συμβουλευτικός προς τον εκάστοτε υπουργό Υγείας και οι ιατρικοί σύλλογοι θα γίνουν επιτέλους «εργαστήρι παραγωγής πολιτικής υγείας».

Πάντως, οι γιατροί παρέμειναν ανυποχώρητοι στη θέση τους να αποσυρθεί η τροπολογία που θεωρούν ότι αποτελεί άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος. Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος τους εξήγησε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία το ιατρικό επάγγελμα είναι ήδη ανοιχτό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου