Ιδού ο νέος μας πρωθυπουργός. Φινλανδός ο πρώτος. (Αυτός που μας είχε ευχηθεί "καλό κουράγιο")

Επελέγη πλέον και σε λίγες μέρες θα αναλάβει και επίσημα τον έλεγχο αλλά και τη διακυβέρνηση της χώρας, ο διαπιστευμένος (με χθεσινή επιστολή του Μπαρόζο) επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν.

Ήδη συγκροτείται η Ευρωπαϊκή κυβερνητική ομάδα υπό τον Ρεν. Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, η δημιουργία της «είναι θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων». Πρόκειται για την ομάδα από την οποία θα παίρνει έγκριση για οποιαδήποτε απόφασή του ο Έλληνας διεκπεραιωτής υπουργός.

Βέβαια η ευρωπαϊκή κυβέρνηση των Αθηνών δεν γνωστοποιήθηκε με αυτή την ονομασία αλλά ως Ομάδα εμπειρογνωμόνων για την παροχή τεχνικής βοήθειας και για τη βελτίωση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα.

Στόχος είναι να εγκαταλειφθούν εκείνα τα προγράμματα που χαρακτηρίζονται ως προβληματικά και με μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους και να δοθεί πλέον έμφαση σε σχέδια, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και στην καλύτερη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.

Επίσημα θα προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των κοινοτικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ, ανεπίσημα όμως θα έχει τον έλεγχο για όλες τις πράξεις και αποφάσεις συμπεριλαμβανομένων και του προγράμματος ξεπουλήματος της Ελληνικής περιουσίας.


Μάλιστα ο κ. Μπαρόζο ζήτησε από τον Παπανδρέου (με την επιστολή του) να ορίσει ένα «πρόσωπο-επαφή» που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών μεταξύ της Ευρωπαϊκής ομάδας και των Ελλήνων διεκπεραιωτών "Υπουργών".

Όπως σημειώνει ακόμη ο κ. Μπαρόζο, η Ομάδα Εργασίας, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, θα κληθεί να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των κοινοτικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Και φυσικά υπήρξε απάντηση των υποτελών κυβερνητικών, δια του εκπροσώπου Μόσιαλου, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται θετική η επιστολή και άρα η επιβολή και εγκατάσταση των επικυρίαρχων δανειστών.

Ακτιβιστής
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου