Ελεύθερο ξανά το κάπνισμα -με το αζημίωτο...

Είναι σχεδόν μοιραίο. Ούτε αυτή τη φορά θα εφοαρμοστεί στην Ελλάδα ο αντικαπνιστικός νόμος που ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη (ακόμα και την Τουρκία). Όπως προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τμ και τα καζίνο
θα καταβάλλουν ειδικό ετήσιο τέλος ύψους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου οι θαμώνες να μπορούν να καπνίζουν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, η κυβέρνηση προσδοκά από το νέο μέτρο να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους κατά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, από το δεδομένο ότι ο αριθμός των καζίνων και των κέντρων διασκέδασης άνω των 300 τμ με ζωντανή μουσική στη χώρα ανέρχεται στις 3.000.
Επιφυλάξεις, ωστόσο, τηρούν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι πολλά από τα νυχτερινά κέντρα δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας, συνεπώς το «τσιγαρόσημο» θα μείνει μόνον στα χαρτιά - ή στην καλύτερη περίπτωση το κέρδος θα είναι αρκετά μικρότερο από το προσδοκώμενο.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου