Σοβαρό ατύχημα υπέστη ο παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης

Μία πολύ άτυχη στιγμή είχε ο παραολυμπιονίκης κολυμβητής Γιάννης Κωστάκης, όταν λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 100 μέτρα ελεύθερο (S3) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για άτομα με αναπηρίες, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, είχε σοβαρό ατύχημα με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας είναι τετραπληγικός από το 1996, όταν και ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Το νέο ατύχημα του επέφερε κάταγμα και στα δύο πόδια, όπως έδειξαν οι εξετάσεις του σε νοσοκομείο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ο παραολυμπιονίκης χρειάστηκε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση στο ένα πόδι, ενώ τη Δευτέρα θα χειρουργηθεί και στο άλλο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορέσει να δώσει το «παρών» στην Παραολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, επικοινώνησε τόσο με τον άτυχο αθλητή όσο και με τον υφυπουργό Υγείας Χρήστο Αηδόνη, ώστε να τον ενημερώσει για το συμβάν.

«Συγκλονίστηκα στο άκουσμα της είδησης. Ελπίζω τα νέα από τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες θα υποβληθεί να είναι ευχάριστα, γιατί πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή, έναν σπάνιο άνθρωπο με πολλά ψυχικά χαρίσματα και τεράστια δύναμη. Επικοινώνησα μαζί του, όπως και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, προκειμένου να ενημερωθώ προσωπικά» είπε ο κ. Φουντουλάκης.

«Σήμερα το πρωί επικοινώνησα και με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Χρήστο Αηδόνη, από τον οποίο ζήτησα να προχωρήσει στις δέουσες διαδικασίες, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή του αθλητή στο νοσοκομείο του Βερολίνου για το επόμενο διάστημα και στη συνέχεια να υπάρξει τρόπος επιστροφής του στην Ελλάδα. Μου υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ίδιος προσωπικά θα φροντίσει, ώστε ο Κωστάκης να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κατά την παραμονή του στη γερμανική πρωτεύουσα αλλά ούτε και στην επιστροφή του στην Αθήνα, η οποία υπολογίζεται για μετά από 10 ημέρες. Τόσο εγώ όσο και ολόκληρο το παραολυμπιακό κίνημα ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στον Γιάννη και να τον έχουμε σύντομα κοντά μας δυνατό» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Φουντουλάκης.Zougla.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου