12 Νεκροί και δεκάδες τραυματιες απο εκρηξεις σε Ναυτικη Βάση στην Κύπρο

Το κρατικό ραδιόφωνο (ΡΙΚ) κάνει λόγο για 12 νεκρούς και 27 τραυματίες...Πολύ μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για φωτιά που ξέσπασε στη ναυτική βάση και η οποία προκάλεσε έκρηξη δύο εμπορευματοκιβωτίων από πυρίτιδιδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), φαίνεται να υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την γύρω περιοχή, η οποία μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων και άλλα καταστρεμμένα υλικά. Στην περιοχή έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή υπερίπτανται ελικόπτερα.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε πριν από λίγο ότι δεν πρέπει να υπάρχει υπερβάλλουσα ανησυχία ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν θύματα, χωρίς όμως να είναι σε θέση να προβεί σε δηλώσεις για τον ακριβή καθορισμό του αριθμού των θυμάτων.

Η κυβέρνηση κάνει έκκληση στο κοινό να μην προσέρχεται στα νοσοκομεία αν δεν υπάρχει πραγματικά σοβαρός λόγος, γεγονός που αποδεικνύει τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων.

Η Τράπεζα Αίματος απευθύνει έκκληση για προσφορά αίματος.

Βλάβες σε δύο ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

Σε βλάβες στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οφείλονται οι διακοπές ρεύματος που εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Κώστας Γαρβιηλίδης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας δύο ηλεκτροπαραγωγοί σταθμοί στο Βασιλικό και στη Μονή, χωρίς όμως να αναφερθεί στους λόγους των προβλημάτων.

Την ίδια στιγμή καλείται το καταναλωτικό κοινό όπως τερματίσει τη χρήση κλιματιστικών και περιορίσει στο ελάχιστο τη χρήση των υπόλοιπων ηλεκτρικών συσκευών μέχρι νεοτέρας.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου