"Αγανακτισμένοι" ημέρα 9

2/6, 21:08. Αισθητά λιγότεροι την Πέμπτη αλλά με έντονο παλμό, οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες που συγκεντρώθηκαν για ένατη ημέρα στο Σύνταγμα εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα λιτότητας, το Μνημόνιο, την τρόικα και τη στάση του πολιτικού κόσμου.

Ο μεγαλύτερος όγκος των συγκεντρωμένων βρίσκεται μπροστά στο μνημείο του "Αγνώστου Στρατιώτη", χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας ρυθμικά τις λέξεις "κλέφτες" και "αίσχος" προς το Κοινοβούλιο.

Πέραν του κεντρικού πανό που αναφέρει ότι "δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν, μνημόνιο, τρόικα, χρέος" στην "πρώτη γραμμή" βρίσκονται και άλλα πλακάτ και πανό με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τιςτράπεζες, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές κρατούνκρεμάλες. Πολλοί από τους "Αγανακτισμένους" κρατούν επίσης ελληνικές σημαίες.


Στο κέντρο της πλατείας διεξάγονται συνεδριάσεις των επιτροπών αγώνα ενόψει της ανοιχτής συνέλευσης που θα λάβει χώρα στις εννιά το βράδυ, όταν και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Τα αξεσουάρ του "Αγανακτισμένου"
Μέρα με την ημέρα όλο και πιο αισθητή είναι η παρουσία μικροπωλητών και πλανόδιων που βλέπουν στις συγκεντρώσεις ένα μέσο για να αυξήσουν το εισόδημά τους. Στην πλατεία έχουν στηθεί ψησταριές για σουβλάκια, λουκάνικα, καλαμπόκια κ.α. ενώ άλλοι πλανόδιοι εκμεταλλευόμενοι την περίσταση πουλούν κόρνες, ελληνικές σημαίες και άλλα.. αξεσουάρ για τους "Αγανακτισμένους".

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται στη σκιά των νέων επεισοδίων σοβαρού προπηλακισμού μελών της κυβέρνησης και κυβερνητικών βουλευτών στην Κέρκυρα αλλά και του πρωτοφανούς "αποκλεισμού" της Βουλής την προηγούμενη ημέρα.

Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει "αγανάκτηση" και αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο, εκπρόσωποι του οποίου μιλούν για ισοπεδωτικά φαινόμενα και γενικευμένη απαξίωση.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου