Eurovision πρώτο το Αζερμπαϊτζάν - Έβδομη η Ελλάδα - Πρώτος ο Λούκας στον Ημιτελικό

15/5, 10:17.  Στο… «μαγευτικό» Αζερμπαϊτζάν θα διεξαχθεί ο 57ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, καθώς το Running scared των Ell &Nikki αναδείχθηκε νικητής του φετινού διαγωνισμού με 221 βαθμούς. Την έβδομη θέση κατέλαβε με εξαιρετική εμφάνιση ο Λούκας Γιώρκας και το Watch my dance ο οποίος είχε έρθει πρώτος στον ημιτελικό...

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν για το δίδυμο της επιτυχίας φέτος στην Eurovision ήταν ότι οι δύο καλλιτέχνες ήλθαν ισόπαλοι στον εθνικό τελικό τους. Και για να μην μείνει κανείς από τους δύο παραπονεμένους, αποφάσισαν να γίνουν… ντουέτο! Εκτός από την φετινή χρονιά, το Αζερμπαϊτζάν έχει λάβει μέρος άλλες τρεις φορές στον διαγωνισμό, το 2008, το 2009 και το 2010. Ο λόγος; Μόλις τον Ιούνιο του 2007 έγινε μέλος της EBU.

Σε ό,τι αφορά την βαθμολογία των χωρών που ψήφισαν φέτος στην Eurovision, ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν είχαμε. Οι Σκανδιναβικές χώρες αντάλλαξαν τα γνωστά 10άρια και 12άρια τους, ενώ παρά το ότι πήγε πολύ καλά, ο Λούκας δεν κατάφερε να πάρει άλλο 12άρι πλην αυτό της Κύπρου.

Από 10 πόντους μας έδωσαν η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Αλβανία. 8 βαθμούς πήραμε από την Ρωσία, το Σαν Μαρίνο, το Αζερμπαϊτζάν, την Ρουμανία, την Ουγγαρία και το Βέλγιο. 7άρι από την Αρμενία, ενώ Ουκρανία και Γεωργία μας έδωσαν 6 βαθμούς. Η Ιταλία μας έδωσε 2 βαθμούς, ενώ μόλις 1 πόντο πήραμε από την Μολδαβία.

Πρώτος στον ημιτελικό ο Λούκας
Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το επίσημο site της Eurovision, ο Λούκας ήλθε πρώτος στα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού φέτος, με το Αζερμπαϊτζάν στην δεύτερη θέση, ενώ η χώρα που κέρδισε φέτος τον διαγωνισμό, τραγούδιησε στην 19η θέση: Ηταν η σειρά εμφάνισης του Λούκα στον πρώτο ημιτελικό!

Popout

Popout
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου