Παρουσιάστηκε η Aston Martin V12 Zagato concept

21/5, 23:43. Αυτό είναι το V12 Zagato, η νέα κοινή πρόταση των Άγγλων και των Ιταλών για τον εορτασμό των 50στων γενεθλίων του θρυλικού DB4GT Zagato.

Βασίζεται πάνω στην V12 Vantage και είναι το 4ο κοινό αυτοκίνητο που βγάζουν οι δυο εταιρίες μετά τα V8 Vantage Zagato, DB7 Zagato και DB4GT Zagato.

Η ομάδα της Zagato εργάστηκε με την ομάδα μηχανικών της Aston Martin της οποίας επικεφαλής ήταν ο Chris Porritt, ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της One-77.

To V12 Zagato είναι ένα διθέσιο coupe με αλουμιενειο σώμα κατασκευασμένο στο χέρι, με αλουμινενιο πλαίσιο και roll cage κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής. Σχεδιαστικά αυτο που κλέβει την παράσταση είναι η οροφή με τα δίπλα “bubble”.

Κάτω απο το κάπω τοποθετημενος προς την μέση του αυτοκινήτου, φωλιάζει ο V12 6.0-λίτρων απόδοσης 517 ίππων με 570 Nm ροπης. Συνδυάζεται με ένα 6-ταχυτο αυτόματο κιβώτιο τοποθετημένο στον πίσω άξονα με την κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά σε αυτόν.

H V12 Zagato concept θα παρουσιαστεί στο κοινό στοVilla D’Este Concours που θα αυριο στις 21 Μαΐου στην λίμνη Como της Ιταλίας.

Η Aston Martin αναφέρει ότι δεν πρόκειται για ένα πρωτότυπο το οποίο θα εκτεθεί μόνο στο περίφημο event της Ιταλίας, αλλα θα συμμετέχει στις 28 Μαΐου στον 4-ωρο αγώνα VLC στο Nurburgring καθώς επίσης και στον 24-ωρο αγώνα αντοχής της θρυλικής πίστας στις 25 και 26 Ιουνίου.







Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου