Λιβύη: Oι αντικαθεστωτικοί χάνουν συνεχώς έδαφος

Oι αντικαθεστωτικοί χάνουν συνεχώς έδαφος στη Λιβύη. Οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι προελαύνουν -με την κάλυψη μαχητικών αεροσκαφών- στα ανατολικά της χώρας για την ανακατάληψη εδαφών χωρίς να υπολογίζουν τις ζωές αμάχων.

Μετά την Ρας Λανούφ, οι δυνάμεις του Καντάφι φαίνεται πως έχουν πάρει τον έλεγχο της πόλης Μπρέγκα και συνεχίζουν την προέλαση με προφανή στόχο τη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στα ανατολικά της Λιβύης.

Ο εκπρόσωπος των κυβερνητικών δυνάμεων, συνταγματάρχης Μιλάντ Χουσέιν, δήλωσε χθες ότι οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη βαδίζουν προς τα ανατολικά «για να εκκαθαρίσουν τις υπόλοιπες περιοχές».

«Οι τρομοκρατικές ομάδες αποσύρονται με τις αεροπορικές επιδρομές. Απελευθερώσαμε τη Ζαουίγια, την Αλ Ουκάιλα, το Ρας Λανούφ, την Μπρέγκα και ο στρατός βαδίζει για να εκκαθαρίσει τις υπόλοιπες περιοχές», είπε ο Χουσέιν μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν την Ατζαμπίγια, μια πόλη ζωτικής και στρατηγικής σημασίας αφού είναι η τελευταία πριν από το προπύργιό τους, τη Βεγγάζη, όπως δήλωσε χθες το βράδυ ο διοικητής τους, στρατηγός Άμπντελ Φάταχ Γιούνις.

Παράλληλα, το καθεστώς Καντάφι χαρακτήρισε «απαράδεκτη εκτροπή» από τη χάρτα του οργανισμού την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να ζητήσει την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη.

Στο μεταξύ, να συνεχίσουν να μάχονται «χωρίς δισταγμό και φόβο προκειμένου να ρίξουν τον Καντάφι στην άβυσσο» καλεί τους Λίβυους ηγετικό μέλος της Αλ Κάιντα με μήνυμα που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε χθες σε ισλαμιστικούς δικτυακούς τόπους αποτελεί την πρώτη αντίδραση της Αλ Κάιντα από την έναρξη της εξέγερσης, στις 15 Φεβρουαρίου, την οποία ο Καντάφι έχει κατ' επανάληψη αποδώσει στην οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν.

«Οι Λίβυοι υπέστησαν κάθε είδους δεινά επί 40 χρόνια στα χέρια του Καντάφι, ο οποίος τους χρησιμοποίησε ως πειραματόζωα για τις σάπιες ιδέες του, τους ανόητους παραλογισμούς του, την τρελή πολιτική και τις βλακώδεις απόψεις του», τονίζει ο αλ-Λίμπι.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου