«Να ξεσηκωθούν εκπαιδευτικοί και μαθητές» ζητά το ΚΚΕ.

Να ξεσηκωθούν εκπαιδευτικοί, γονείς και συνδικάτα, προκειμένου να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε συγχώνευση σχολείων ζήτησε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Η κατάργηση 2000 σχολικών μονάδων από την κυβέρνηση αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς. Η εξέλιξη αυτή δεν αφορά απλά και μόνο οικονομικούς λόγους. Εντάσσεται στη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης, την ανακήρυξη της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, που υλοποιεί την αποφασιστική διάσπαση του όποιου ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, την ακόμα παραπέρα μείωση των προσλήψεων… Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων», αναφέρει συγκεκριμένα.
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα εξαπέλυσε και ο ΣΥΝ.
Σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει «σαθρό» το επιχείρημα ότι «δήθεν τα κριτήρια των συγχωνεύσεων είναι κυρίως παιδαγωγικά».

«Τέτοιοι ισχυρισμοί δεν πείθουν κανέναν. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν, μεταξύ άλλων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, δημιουργία πολυδύναμων, μεγάλων και απρόσωπων σχολικών μονάδων και όξυνση των φαινομένων παραβατικότητας και βίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η παράταξη.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου