Σαρακοστιανές συνταγές: Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι

Ως νησιώτισσα λατρεύω τα ψάρια και τα θαλασσινά. Οι καραβίδες δε είναι από τα αγαπημένα µου. Σε αυτήν τη συνταγή µε το κριθαράκι και τη σος από ταχίνι, η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται! Εκτός του ότι είναι νηστίσιμο, είναι πάρα πολύ ελαφρύ φαγητό.





Υλικά
12 καραβίδες καθαρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
4 φλ. τσαγιού χοντρό κριθαράκι
1/2 φλ. τσαγιού ταχίνι
1 λεμόνι (χυμός)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε για 1΄-2΄, να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά. Συµπληρώνουµε 10 φλ. τσαγιού νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο καθώς και τις καραβίδες προς το τέλος του βρασμού.

Σε ένα μικρό μπολ αραιώνουμε το ταχίνι µε τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. νερό. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό το χτυπάμε µε το ταχίνι (όπως κάνουμε το αυγολέμονο). Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά. Περιχύνουμε µε το ταχίνι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε µε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου