Υλικά
12 καραβίδες καθαρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
4 φλ. τσαγιού χοντρό κριθαράκι
1/2 φλ. τσαγιού ταχίνι
1 λεμόνι (χυμός)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
12 καραβίδες καθαρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
4 φλ. τσαγιού χοντρό κριθαράκι
1/2 φλ. τσαγιού ταχίνι
1 λεμόνι (χυμός)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά. Συµπληρώνουµε 10 φλ. τσαγιού νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο καθώς και τις καραβίδες προς το τέλος του βρασμού.
Σε ένα μικρό μπολ αραιώνουμε το ταχίνι µε τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. νερό. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό το χτυπάμε µε το ταχίνι (όπως κάνουμε το αυγολέμονο). Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά. Περιχύνουμε µε το ταχίνι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε µε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου