«Έφυγε» ο μεγάλος της γυμναστικής!

Ένας εκ των κορυφαίων αθλητών όλων των εποχών στη γυμναστική, ο Ρώσος Νικολάι Αντριάνοφ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών, από μακρόχρονη ασθένεια, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Ομοσπονδία.
Ο Αντριάνοφ έπασχε από σοβαρή νευρολογική ασθένεια, η οποία του είχε προκαλέσει πλήρη ακινησία των άκρων, και διακοπή της ομιλίας. Κατείχε το ρεκόρ στους άνδρες με τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια, 7 χρυσά σε σύνολο 15, μέχρι και το 2008 πριν ο Μάικλ Φελπς φτάσει στα 16.

Είναι ο τρίτος στην λίστα των αθλητών όλων των εποχών με τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια, πίσω από την συμπατριώτισσά του, επίσης γυμνάστρια, Λαρίσα Λατίνινα (18) και τον Φελπς. Ο Ρώσος γυμναστής κατέκτησε 4 χρυσά, δύο ασημένια κι ένα χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ (1976), ενώ στη διοργάνωση της Μόσχας, τέσσερα χρόνια αργότερα, πρόσθεσε στην κατοχή του άλλα δύο χρυσά, δύο ασημένια κι ένα χάλκινο. Επίσης είχε ένα χρυσό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο στους Αγώνες του Μονάχου το 1972.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, το 1980, και συμπεριλήφθηκε στο "Hall of Fame" της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) το 2001.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου