Νοστιμιά αλλά και διατροφικές παγίδες κρύβουν τα παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας, απειλώντας υγεία αλλά και σιλουέτα. Παρά το γεγονός ότι η 7η Μαρτίου είναι η αρχή της Σαρακοστής, της αποτοξίνωσης από την κρεοφαγία της Αποκριάς και του –προσεχούς- Πάσχα, τα πιάτα με τα
τηγανητά καλαμαράκια και τις γαρίδες, την ταραμοσαλάτα και τον χαλβά, συνιστούν δέλεαρ που πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
«Θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όσοι έχουν διαγνωσμένα καρδιαγγειακά προβλήματα, ή υψηλές τιμές ουρικού οξέος», τονίζει ο κ. Ι. Χρύσου, κλινικός διαιτολόγος - γενικός γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής. «Οι υπόλοιποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά που θα επηρεάσουν περισσότερο τα λιπίδια του αίματος, είναι τα τηγανισμένα θαλασσινά, τα οποία έχουν και την τιμητική τους. Καλό είναι να προτιμηθούν άλλοι τρόποι μαγειρικής, ο κόσμος τείνει να ξεχνά ότι υπάρχουν και κοκκινιστά καλαμαράκια, ψητό χταπόδι, βραστές ή ψητές γαρίδες, δεν χρειάζεται όλα να μπαίνουν στο τηγάνι».
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου