Υλικά:
4 (ή 8 αν είναι πολύ μικρά)χοιρινά μπριζολάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι ακέρωτο (φλούδα)
1 δαφνόφυλλο
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 συσκευασίες (800 γραμμ.)ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 πορτοκάλι (χυμός)
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
ρύζι ή πουρές για το σερβίρισμα
Σε ένα βαθύ, κατά προτίµηση αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε τα µπριζολάκια 4΄-5΄ από κάθε πλευρά. Τα βγάζουµε σε πιατέλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουµε για 4΄-5΄ µέχρι να µαραθούν ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε περίπου 2΄-3΄ να εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τα µπριζολάκια, το ξίδι και το χυµό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουµε. Σκεπάζουµε το φαγητό και το σιγοβράζουµε για 20΄.
Βγάζουµε τα µπριζολάκια σε πιατέλα. Μεταφέρουµε τη σάλτσα στο µπλέντερ και την πολτοποιούµε. Περιχύνουµε τα µπριζολάκια µε την τέλεια σάλτσα.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου