Σαρακοστιανές συνταγές: Ταραµοκεφτέδες

Από τις πιο νόστιμες λιχουδιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι!









Υλικά
100 γραμμ. ταραμάς άσπρος
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε νερό
πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


1. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
2. Προσθέτουμε το μείγμα στο ψωμί και ρίχνουμε μέσα και τον ταραμά (αφού τον ξεπλύνουμε πρώτα με νερό). Ζυμώνουμε τα υλικά, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
3. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες. Μόλις ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου