Σαρακοστιανές συνταγές: Μακαρόνια με καβούρια

Τα καβούρια μυρίζουν θάλασσα και είναι απλά πεντανόστιμα!










Υλικά

3 φρέσκα μεγάλα καβούρια
6 ώριμες μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι ούζο
1 καυτερή πιπεριά
1 πρέζα ζάχαρη
6 κ.σ. σκορδόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γραμμ. σπαγγέτι

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καβούρια στα δύο. Τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με σκορδόλαδο για 3΄. Σβήνουμε με ούζο και κατόπιν τα βγάζουμε από το τηγάνι σε μια πιατέλα.
2. Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε μία πρέζα ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Σε 5-6΄ η σάλτσα μας θα είναι έτοιμη.
3. Βράζουμε τα σπαγγέτι, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα καβούρια, τα αφήνουμε για 2΄, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου