6-0 με φιέστα στα γνωστά λημέρια

Οι "ερυθρόλευκοι" που άνοιξαν νωρίς-νωρίς το σκορ κυνήγησαν τη μεγάλη σε έκταση νίκη ως το φινάλε (ισοφάρισαν μάλιστα το σχετικό ρεκόρ του 1981 ανήμερα της τραγωδίας της Θύρας 7) και το πέτυχαν προκαλώντας... ντελίριο στους οπαδούς τους.

Ο Τζεμπούρ, που έκανε και το 1-0 απέναντι στην πρώην ομάδα του, πέτυχε δύο τέρματα, ενώ σκόραραν ακόμη οι Μέλμπεργκ, Μιραλάς, Φουστέρ και Χολέμπας.

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε πάνω στην ΑΕΚ νικώντας με το πλέον εμφατικό τρόπο το τελευταίο ντέρμπι της χρονιάς και με τελικό σκορ 6-0, πανηγύρισε ονειρικά το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της Superleague. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα τις άγριες διαθέσεις τους και άρχισαν τα γκολ από το 2'. Πότε τελείωσαν; Στο 71' όπου ο Χολέμπας διαμόρφωσε το τελικό 6-0. Απίστευτο κι όμως Ολυμπιακό!

Η μόνη ομάδα που κατέβηκε και έπαιξε ποδόσφαιρο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν ο Ολυμπιακός, που με τρία γκολ στο πρώτο μέρος και άλλα τόσο στο δεύτερο, πήρε μια νίκη που μένει στην ιστορία. Κι όλα αυτά σ' ένα ματς που κρίθηκε το πρωτάθλημα και μαθηματικά. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος των Πειραιωτών δεν θα το φανταζόταν κι όμως έγινε.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ιστορικό για την ομάδα του Λιμανιού, λόγω του σκορ ή για το γεγονός πως κατέκτησε το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αλλά είναι εξίσου σημαντικό για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του που έδωσαν μια ηχηρή απάντηση σε όσους τους έκριναν αυστηρά και τόνιζαν πως δεν μπορούν να κερδίσουν κάποιο ντέρμπι. Τελικά το έκαναν και μάλιστα με τρόπο που δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

Τα στόματα έκλεισαν όπως ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην χθεσινή προπόνηση και ένα ατέλειωτο πάρτι στήθηκε στο φαληρικό γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν τη νίκη και συνάμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας, που έδωσαν το παρών.

Από την άλλη πλευρά, τι να πούμε για τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες του; Έμειναν στην Τούμπα και στην μεγάλη πρόκριση της Τετάρτης και δεν βρέθηκαν ποτε στο "Καραϊσκάκη". Μ' αυτή τους την εμφάνιση δεν σεβάστηκαν την ιστορία και την φανέλα του συλλόγου που αγωνίζονται, έδωσαν δικαίωμα στον Ολυμπιακό να "ασελγήσει" πάνω τους και έγιναν πρωταγωνιστές σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ΑΕΚ.

Πλέον η κατάκτηση του Κυπέλλου δεν ξέρουμε αν μπορέσει να σβήσει την σημερινή ντροπή. Δεν είναι μόνο το 6-0, αλλά και η τραγική εμφάνιση των παικτών, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειχναν να πιστεύουν σε κάτι καλό. Αυτό που έχουν να κάνουν πλέον Χιμένεθ και ποδοσφαιριστές είναι να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να πάρουν μόνο νίκες σε πρωτάθλημα, πλέι οφ και φυσικά Κύπελλο.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Χ. Ακριβός (Αθηνών), Γ. Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας)
Τέταρτος: Α. Αμπάρκιολης (Αθηνών)
Κίτρινες: Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Χολέμπας, Ριέρας (Ολυμπιακός)
Κόκκινες:
Γκολ: 2' Τζιμπούρ, 6' Μέλμπεργκ, 20' Φουστέρ, 61' Τζιμπούρ, 68' Μιραλάς, 71' Χολέμπας

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ριέρα, Φουστέρ, Τζιμπούρ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Νασούτι, Μανωλάς, Ματέος, Γκερέιρο, Μίτσελ, Λαγός, Ντιόπ, Σκόκο, Μπαχά.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την τύχη να μην αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών εκτός απ' αυτό του Βασίλη Τοροσίδη που ήταν τιμωρημένος. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Πάρντο, σέντερ μπακ ήταν οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερά ο Χολέμπας και δεξιά ο Μανιάτης. Στα χαφ ο Μοδέστο ήταν μαζί με τον Ιμπαγάσα, στα άκρα ήταν οι Ριέρα και Μιραλάς που επέστρεψαν από τιμωρία, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζιμπούρ και λίγο πιο πίσω ο Φουστέρ.

Από την άλλη πλευρά, ο Μανόλο Χιμένεθ, δεν είχε στην διάθεσή του δύο σημαντικούς παίκτες, τον Δέλλα και τον Μπλάνκο. Κατά τ' άλλα, κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ ήταν ο Σαχά, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ματέος και Νασούτι, δεξιά ο Μανωλάς και αριστερά ο Λαγός. Στο κέντρο ήταν οι Καφές, Ντιόπ, Γκερέιρο και Μίτσελ, ενώ στην επίθεση οι Σκόκο και Μπαχά.

Με την δύναμη του κόσμου του που σχεδόν γέμισε το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και ήταν αποφασισμένος να "καθαρίσει" από νωρίς την υπόθεση νίκη, η οποία του χάριζε το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Οι Πειραιώτες έμοιαζαν αφιονισμένοι και σε συνδυασμό με την χαλαρότητα, που είχαν οι παίκτες του Χιμένεθ, δεν άργησαν να δείξουν τις άγριες διαθέσεις τους και να ανοίξουν το σκορ.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου